יום שישי, 31 באוגוסט 2018

ילד הולך לבית ספר , עפרון והדרכה.

"ילד הולך לו ברחוב 
בבוקר בהיר של תשרי 
אל בית הספר שוב יוצאים הילדים 
גבר הולך אחריו 
משגיח, רואה - לא - נראה 
ורק אחר כך הוא עומד שם ורואה 

איך עוד שנה פה נפתחת 
כמו כל שנה, בסתיו, 
איך בן הולך לו לבד 
ואב בעקבותיו"
יוני רכטר ואבנר קנר. מילים - אלי מוהר.

תחילת שנה מרגשת אותי תמיד.. ביחוד מאז שיש לי ילדים שמתחילים מסגרות.. והשנה התחלנו הרבה..

הגדולה כבר עולה לחטיבה (אמאל'ה! יש לי ילדה בחטיבה!) , השניה ממשיכה לד' עם מורה חדשה אחרי שלוש שנים של חסד עם מורה נפלאה, האמצעי עולה לא'.. (מרגש כל פעם מחדש, גם בילד השלישי..) והקטנה עולה לגן מועצה.

ואני.. אין לי ברירה אלא לברוח לי קצת ליצירה כדי להרגיע מחשבות ודאגות, וכדי להצדיק את כל השטויות שיש לי בפינת עבודה..


שנה שעברה הכנתי את העפרונות האלו -






והגיעו כמה שאלות על הדרכה לעפרון.. בזמנו לקחתי הדרכה מהרשת ועשיתי לה קצת שינויים במידות ובצורת הפתיחה, ובאמת הגיע הזמן לכתוב אותה - כדי שגם אני לא אצטרך לחפש שוב כל פעם מחדש איך עשיתי ;)


מה צריך?


קארדסטוק צהוב , ורוד וקראפט. (קטרדסטוק צהוב אחד מספיק לארבעה עפרונות.. בגלל זה הבאתי ארבעה ילדים לעולם..)

מספריים
לוח קיפול
דבק דו"צ ודבק נוזלי.
וושי טייפ כסוף (או אחר..)

איך עושים? (כל המידות באינטשים)


את הקארדסטוק הצהוב חותכים לגודל 6* ½4 אינטש

את הורוד לגודל 5*2



מסמנים סימני קיפול בצהוב: 

בצד הצר - 1 , 2 , 3 , 4

בצד הרחב - 1 





באמצע כל ריבוע שנוצר מסמנים סימן קטן שיעזור לנו לשרטט את המשולשים אחר כך .


באמצע הצילומים השתנה לי צבע הדף.. מוזר..
מסמנים קוי משולשים - ככה



גוזרים לפי התמונה הבאה - שימו לב שהשארתי צד אחד בכל משולש לא גזור.


את הצמד שלא גזרנו גוזרים עכשיו טיפה רחוק (בערך רבע אינטש) מסימון העפרון.


בעזרת סרגל מקפלים את הלשוניות הקטנות שנוצרו



כמעט! מקפלים לפי כל סימני הקיפול.


שמים את הדבק הדו צדדי על כל לשונית, ובצד, כמו בתמונה.
אפשר גם להחתים עכשיו.


*שלב לא חובה, קישוטי.
גזרתי משולשי קראפט לקישוט קצה העפרון. שרטוט לפי העפרון עצמו.


הדבקתי אותם וגם צבעתי עם טוש את הקצה קצת


מדביקים, לשונית אחר לשונית. לפני שמדביקים את האחרונה מקלפים את הדבק מהצד ומדביקים ליצירת צורת העפרון.



העפרון מוכן!


נעבור למכסה:
מידות המקור היו 2*4.5 והסימונים - צד צר 1 אינטש, צד רחב - 1 , 2, 3 , 4. במקור הדביקו את המכסה לעפרון והפתח היה מקצה העפרון.. פחות יפה בעיני. אז שיניתי את המידות טיפה - שיהיה קל גם לפתוח.

מסמנים סימני קיפול. 

צד צר - 1 אינטש.
צד רחב - 1, ⅛2 , ⅛3 , ¼4




גוזרים לפי התמונה. ומקפלים לפי כל הקיפולים.


שמים דבק על הלשונית


מקפלים ומדביקים



אפשר להוסיף קישוט וושי טייפ שידמה את פס המתכת שמחבר את המחק..


לא לשכוח להוסיף משהו מתוק בתוכו..



בהצלחה! לשאלות אני כאן..

שנה כבר הכנתי לילדים את זה - אבל כרגיל , ברגע האחרון.. אז אולי שנה הבאה תהיה הדרכה :)



שמתי להם בתוכו טישו (כנגד המזגנים), פוסט איט (שיכתבו לי..), שוקולד קינדר (שתהיה התחלת שנה מתוקה..) ועט חמוד (בכל זאת.. הם הולכים ללמוד..)


שנה טובה ומתוקה לכולם! התחלות מוצלחות לכל המתחילים, המממשיכים, התלמידים והמורות/מורים.
שמחה לתגובות, הארות, הערות.
מיכל.







יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

מתנות סוף שנה

בכל סוף שנה אני מכינה מתנות לצוות החינוכי שמלווה את ילדי - מורות, גננות, מטפלות..
הן עובדות כל כך קשה ומשקיעות כל כך הרבה בכל ילד שאני מרגישה שממש מגיע להן לקבל תשומת לב אישית, והכרת תודה אישית שלי ושל משפחתי.
אז מה היה לנו השנה?

פולדרים לגננות, למורות לפי ההדרכה המעולה של יעל יוציס - קונדסונים קטנים ועוד. (כי הקדחת שטפה את כולנו.. ומזל שאין עוד אמהות יוצרות בנייר בכיתה :) )


תראו איזה יפה קארדסטוק הבסיס המנצנץ הזה!


למורה של בת ה -9, שליוותה אותנו במשך שלוש שנים נהדרות.. שנים של הנאה בלמידה, הכלה של הילדה שלנו, של דרך וחזון חינוכי שמתאים בדיוק לנו (אם את קוראת.. תודה אתי!!)
הכנתי פולדר, וגם.. אירגנתי את המתנה מההורים - בנוסף לתלושי השי, אספנו ספרי קריאה (יד 2) מכל הורה ושמתי את כולם בתוך ארגז תחמושת מעוצב מחדש. הסילואט עזרה בכיתוב..
איזה כיף זה צידה כזו לדרך (שנת שבתון..)


איזה כיף זו כזו מתנה..רק בשביל שווה להיות מורה..


את האלבום שעשינו .. לא הספקתי לצלם - כי השלמנו אותו עם ברכות שהילדים כתבו ביום המסיבה עצמה, אבל אתי הנהדרת שלחה לי תמונות של אחרי..
האלבום כולו נעשה עם הסטאק היפה הזה.. 





אז באמת היו לנו המון מתנות בתקופה האחרונה אבל..הפוסט הזה חיכה בגלל שהקטנה סיימה רק השבוע פעוטון (וזהו! אין לי יותר ילדים בגיל הרך!)
הכנתי לגננת ולכל המטפלות ב"גן תות" כוס עם תות ושמה.. מתנה אישית מפנקת.




בתוך כל כוס.. ברכה אישית. בצורת תות כמובן!!


 זהו.. אוטוטו כבר צריך להתחיל את השנה.. אז יש לי המון עבודה :)
תודה למבקרים.. שמחה לתגובות..
מיכל.





יום רביעי, 15 באוגוסט 2018

סדנת שוקולד לחופש הגדול.. (או.. משהו קטן וטוב)

השנה , בגלל שהילדות גדלו, נתנו להן לתכנן את החופש. איך? כל אחת מילאה בדף 6 דברים שהיא הייתה רוצה לעשות, קיבלה תקציב, עשתה השוואת מחירים באינטרנט והזמינה מקום לתאריכים שנתנו לה .
ואנחנו? רק מילאנו פרטי כרטיס אשראי :)
אחת הפעילויות שתיכננה בת ה 12 היא סדנת שוקולד.
התקציב- 60 ש"ח.
מוזמנים - כל האחים שלה, וגם חברה של בת התשע.
איך ומה עושים? יאללה.. בואו תראו.

קניות:
חצי קילו שוקולד לבן (20 ש"ח - ונשאר חצי בערך..)
חצי קילו שוקולד חלב (20 ש"ח)
עוגיות אוריאו (10 ש"ח)
סוכריות לעוגות (10 ש"ח וגם הרבה שאריות שהיו בבית מימי הולדת)
מקלות לסוכריות - 5 ש"ח.
שמנת מתוקה - 8 ש"ח.
תבניות שוקולד (היו לנו בבית, אבל אפשר להזמין מאלי אקספרס בזיל הזול.. פה למשל)
מזרקים לשוקולד (גם היו בבית..)
*כן! אני יודעת שחרגתי ב 13 ש"ח. מותר לי. הם שלי.

זהו. צריך רק עוד אמא אחת שמוכנה להעביר סדנא (וגם לנקות אח"כ..) והתחלנו.

מה עשינו?
לפתיח הכנו מטבעות שוקולד - המסנו שוקולד חלב ולבן -במיקרו, בפולסים - כדי שלא ישרף. כל פעם עשרים שניות, מערבבים, וממשיכים במיקרו. כך עד שהשוקולד נמס לגמרי ואין גושים. בשלב האחרון מוסיפים לו כפית שמן קוקוס (אפשר גם שמן רגיל..)
ואז שואבים עם המזרק ומזריקים קצת על נייר אפייה, לפי גודל המטבע שרוצים. לפני שהוא מתקשה שמים גם סוכריות לקישוט - ולמקרר.




עברנו ליצירת השוקולד השניה -סוכריות אוריאו מצופות על מקל.


קודם - פותחים את כל העוגיות (אם נשבר - אפשר לאכול..) ושמים בתבנית או מגש על נייר אפיה.




יש גם כאלו ששוברים בכוונה.. כדי לאכול..


ככה נראה השולחן שלנו לפני שהוא התלכלך.. :)


שוב ממיסים שוקולד באותה שיטה, טובלים מקל סוכריות כשני סנטימטר בשוקולד המומס.


מניחים על העוגיה בצורה הזו


ושוב.. יש כאלו שאוכלים. זה בסדר..


סוגרים כל עוגיה חזרה. ושמים במקרר.


בינתיים.. עברנו לפעילות הבאה - "פרלינים". למה במרכאות.. טוב נו.. לא באמת עשינו פרלינים.. אבל ניסינו.
לתבנית השוקולד יצקנו שוקולד, ואז שפכנו אותו חזרה לקערה (פשוט הופכים מעל הקערה), נשארת שכבה דקה של שוקולד על התבנית - היא תהיה הציפוי של הפרלינים. שמנו במקפיא (המהדרין שמים במקרר לחצי שעה. אני רציתי לקצר תהליכים)
*הילדים לא כל כך הסתדרו. אפילו הגדולות התקשו. היה צריך עזרה בלהפוך ולשפוך..


אחרי עשר דקות בערך (בהן הכנו עוד שוקולד..) הוצאנו את התבניות ומילאו שוקולד בחללים שנותרו.
הבן שלי בחר למלא בשוקולד הלבן שהכנו קודם.


לקטנה הכנתי קערה מיוחדת - הוספתי לשוקולד כף וחצי חלב ממותק. זה הקשה את השוקולד והיה לה קל לעבוד איתו עם הידיים, קצת כמו בצק, במקום לשפוך עם הכפית. הוא גם יצא ממש טעים!


לגדולות עשינו שוקולד "רציני" יותר - ממיסים 200 גרם שוקולד חלב יחד עם שלוש כפות שמנת מתוקה - כמו קודם, פולסים במיקרו.. הוספנו לשוקולד החלס טיפה חלב ממותק - אבל ממש לא חייבים.
שופכים לתבנית.
הבנות גם הוסיפו לכל תבנית כל מיני הפתעות - חמוציות, בוטנים מסוכרים, שקדים.. בעצם - כל מה שבא. העיקר שיהיה חתוך דק דק..



את התבנית המלאה מכניסים למקרר לכמה שעות טובות.

חזרנו לסוכריות האוריאו (ששכחתי לצלם את תהליך ההכנה שלהן - מודה, קצת נלחצתי מהבלאגן שנוצר והזנחתי את המצלמה..)
איך עושים? פשוט טובים בשוקולד שנותר מהפרלינים. מחכים כמה שניות מעל הקערה (שיטפטף), ואז מניחים על נייר אפייה ומקשטים בסוכריות.
שמים שוב במקרר לחצי שעה בערך.


לסיום סיומת, את כל השוקולד המומס שנשאר (אל דאגה - לא השתמשנו בכל השוקולד. נשארו 200 גרם שוקולד לבן ו 100 שוקולד חלב. לפעם הבאה..) שפכנו לתבניות כמו שהוא, וקישטנו איך שמתחשק.


גם את אלו - שמנו במקרר. לחצי שעה.

בסוף בסוף.. נשאר עוד ממש מעט שוקולד..
אז שפכתי אותו לצלחת חד פעמית - קודם את הלבן (ממנו נותר יותר), ועליו בטפטופים את החלב.
הוספתי את כל התוספות הטעימות שנשארו, ושמתי במקרר. עדיף מלזרוק.. מה יש להפסיד.


כשהוצאתי.. שברתי לחתיכות לא אחידות והגשתי. אני יודעת, זה לא נראה טוב, אבל יצא מ-ע-ו-ל-ה. יכול לעמוד בפני עצמו לחלוטין כקינוח מפנק.



תודה למשתתפים המתוקים שלי.. תרתי משמע. היה כיף גדול!


המלצות -
*אפשר לקנות פחות שוקולד. הכנו ה-מ-ו-ן!
*הסדנא לקחה שעתיים - אבל אפשר פשוט לעשות רק חלק מהתוצרים..
*הכי טעים? הפרלינים. הכי טעים לילדים? האוריאו.. בלי היסוס.
*הילדים אכלו המון שוקולד בזמן הסדנא.. המון. אז בסוף - הגבלתי אותם לאכילת תוצר אחד בלבד. את השאר - שמרנו לימים הבאים, בקופסא במקפיא.
*מתאים לכל גיל. ממש.
*תזמינו חברים. כדי שחלק מהתוצרים לא ישארו בבית. זה הרבה יותר מדי שוקולד..

זהו. פעילות נהדרת. שלקחה לנו כל אחר הצהריים. הייתה זולה וטעימה, והילדים.. אני בטוחה שרואים בתמונות שהם נהנו.
המשך חופש נעים לכולם!!
מיכל.
(תגובות כרגיל.. תתקבלנה בברכה ובשמחה)