יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

מחברת משודרגת או "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות"



"כשהתותחים רועמים המוזות שותקות".
אין לי מושג מי אמר את זה, וגם בחיפוש אינטנסיבי באינטרנט לא מצאתי (יש השערות..) אבל - לגבי המשפט הזה יותר מנכון.
כבר כשכתבתי את הרשומה הראשונה, בחדוות יצירה התחלתי את זו שאחריה.
ואז.. ואז הגיע "המצב" , "עזה" , "כיפת ברזל" ו"צבע אדום", והמוזה היקרה שלי - נאלמה דום.
לא הצלחתי להמשיך, לא ליצור (דרך הרגיעה המוכרת והאהובה שלי), פשוט לא הצלחתי.
מנסה לחזור.. 
מובאת כאן הרשומה, כמעט כפי שנכתבה במקור (ביקורת לא כלולה במוזה), ואני מקווה שאצליח לעניין לפחות כמו בפעם הראשונה :)
תודה לכל הקוראות והמגיבות.
ושיהיה לנו שקט!!


לא מזמן לימדה אותי  גברת פם איך עוטפים מחברת.
אחרי המון זמן שהמחברת שכבה אצלי על השולחן וקראה לי.. החלטתי לנסות שוב.

מחברת ראשונה (שימו לב לנקודות הדביקות למטה.. הסבר אוטוטו..)



פתוחה

הנקודות (אוטוטו..)




מחברת שנייה - שניתנה לחברה טובה שמתחילה במסע מרגש.
פתוחה



מאוד נהניתי להכין את המחברות. עוד לא ממש מומחית בנושא, אבל ההנאה מהכנת דברים חדשים ופרקטיים (כן כן, היצירה האהובה עלי היא יצירה שימושית..) גדולה! מומלץ!


הדרכה קטנה.


מי שמשתמשת בנקודות דביקות יודעת ש.. זה יקר. יפה. אבל יקר..
אז בשיטוטי בפינטרסט מצאתי פתרון. נוח, קל, זול..
התכתי חרוזי פלסטיק בטוסטר אובן. הנה התוצאות..

לפני





אחרי

קופסה מלאה!

והיו גם טעויות..


מאוד פשוט - מסדרים בתבנית, עם רווחים. להכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. לוקח בין 10 ל20 דקות - תלוי בסוג החרוזים והתנור.

אני השתמשתי בשני סוגי חרוזים - חרוז של PERLER BEADS - החרוזים המתגהצים, שיש לנו בבית המון.
וחרוז להשחלות , שנקרא PONI BEADS יצא לי יותר גדול - אבל יש אותו בהמון גדלים.
תובנות: 
החרוזים השקופים - לא יצאו טוב, נמסו בצורה לא יפה.
אם שמים קרוב מדי - הם מתחברים :)
גם החרוזים המטליים לא כל כך הצליחו - אולי חום אחר?!

בהצלחה.. ושיגיעו כבר ימים שקטים.
מיכל.