יום שני, 20 ביולי 2015

על נקודות, Coccinella septempunctata ובלוג הופ..

למי שאין סבלנות ומשתוקקת לדעת מה זה קוקסינלה ספטה פונקטטה.. כדאי לקפוץ ישר לסוף הבלוג, או לבקר בויקיפדיה :)

ולמי שיש..
התכנסנו כאן היום לבלוג הופ של חברותי הצפוניות ליצירה (ובכלל)- נגה - גברת פם, אופירה - משהו קטן וטוב , אלה - ציפור דרור ואנוכי.

בלוג הופ?
בלוג בו קופצים בין כמה בלוגים ומשאירים תגובה בכל אחד מהם - על מנת להשתתף בהגרלה שווה. אוטוטו נגיע לזה.
חזרה לנושא - במפגש שכלל אוכל (טעים), פטפוטים (בעיקר), וקצת ביזנס - החלטנו שנושא הבלוג יהיה נקודות.
הנה הנקודות שלי:


הכנתי עוגת רולדה מנוקדת. ראיתי פעם בפינטרסט, וחשבתי שיהיה ממש קל.
אממה.. המתכון היה בצרפתית. גוגל תרגום לא ממש שיתף פעולה ונתן פירושים כמו :
לשים את החומרים, לערבב ואז מגניב. (מה מגניב?!)
או - הכנה ממתחיל מוקדם מדי לנקודות הוורודות לי זמן לגבש במקרר! (???)

אז הבנתי שזה כבר לא יהיה פשוט.. אילתרתי..
והנה התוצאה לפניכם: (אחרי התמונות מצורף המתכון.)


החומרים:
לנקודות הוורודות:

30 גרם חמאה
30 גרם אבקת סוכר
1 חלבון ביצה (35 גרם)
35 גרם קמח 
טיפת צבע מאכל ורוד

הוראות:
1. ממיסים את החמאה ונותנים לה להתקרר.
2. בקערה מערבבים את החמאה המומסת עם אבקת הסוכר. מוסיף את חלבון הביצה והקמח.




3. מוסיפים את צבע המאכל הוורוד לאט כדי לקבל את הצבע שרוצים. (בתמונה - הסו שף בוחש)


4. מכניסים את הבצק שיצרנו לשקית זילוף ונותנים לשקית לעמוד 10 דקות במקרר להתקשות מעט.
5. על נייר אפייה (אני השתמשתי ברב פעמי) מזלפים נקודות בגדלים שונים.


6. מכניסים את התבנית למקרר למשך כחצי שעה - עד שהבצק מתקשה.

מחממים תנור ל 180 מעלות.
בינתיים מכינים את העוגה עצמה, החומרים:
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 גר' סוכר
80 גרם קמח
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהקצף יציב.

2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, שמן ותמצית וניל ומקפלים לתוך הקצף. בסוף מוסיפים את הקמח בקיפול.

3. יוצקים את הבלילה על הנקודות שהזלפנו. משתדלים ליצור מלבן ועובי שווה של בלילה.

4.אופים כ 12 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה בעודה חמה על נייר אפייה חדש ומקלפים את הנייר הקודם. 

מגלגלים אותה עם נייר האפיה, מקררים.


5. פותחים בעדינות את הגילגול ומורחים מה שרוצים.. אני מרחתי שכבה של ריבת תותים ועליה שכבה של קצפת עם כמה כפות סוכר. מגלגלים מחדש.



וואלה!

העוגה באמת ממש פשוטה להכנה. צריך רק להשקיע עוד כמה דקות לזילוף הנקודות.

ועכשיו.. ההגרלה:
מה צריך לעשות כדי להשתתף?
לשוטט בין ארבעת הבלוגים בשרשרת ולהשאיר תגובה בכל אחד מהם. זהו! פשוט וקל..
בין המגיבות (והמגיבים?!) בכל ארבעת הבלוגים יוגרלו 4 פרסים.
ניתן להגיב על מנת להשתתף עד ה 27/7. יום שני.
שמות הזוכים יפורסמו ביום חמישי ה 30/7.

אני מגרילה את .. נכון.. קוקסינלה ספטה פונטה= ארגמנית שבע הנקודות  ובשמה המדעי העברי מושית השבע. המוכרת גם כ.. פרת משה רבנו!
תפרתי ארנק קטן למטבעות, ולמרות איומי החטיפה של בתי הצלחתי לשמור עליו..

                

זהו. תודה שביקרתן,
אל תשכחו להשאיר תגובה.
אחרי עברו לבלוג של אלה - ציפור דרור.



57 תגובות:

  1. עוגת הנקודות הזאת נהדרת :)
    והארנק... הו הארנק... מעלף!!!

    השבמחק
  2. עוגה מדליקה והארנק סופר מדליק אך כיוון שאין לי איך לנצל אותו מוותרת על ההשתתפות בהגרלה.

    השבמחק
  3. עוגה מדליקה וארנקון חמוד!

    השבמחק
  4. הנרתיק חיפושית הזה שוס!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה.. את ההשראה שלי תמיד... לאט לאט אפסיק לפחד ואשתכלל..

      מחק
  5. יאמי... נראה טעים והחיפושית - מדליקה!

    השבמחק
  6. יש חתיכת עוגה?
    הנרתיק מדליק תפרתי אותו בעבר

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה! אני מתחילה בתפירה..
      תבואי - תהיה עוגה במיוחד בשבילך!!

      מחק
  7. אז זה אומר שיש לי מתחרה בעוגות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אל תגזימי.. לא ברמתך.. חוטאת לפעמים :)

      מחק
  8. עוגה משגעת וארנק מקסים

    השבמחק
  9. אני רוצה לאכול את הסו שף

    השבמחק
  10. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה פוסט שמח...ממש כמו הנקודות על הגב של מושיתי.

      מחק
    2. איזה פוסט שמח...ממש כמו הנקודות על הגב של מושיתי.

      מחק
  11. אני מחכה לסו שף בגן....

    השבמחק
  12. עשית לי שק לעוגה. אני בדרך אלייך!! והארנקון מתוק בטירוף!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אל תאיימי! בואי! תודה חנוש..

      מחק
  13. וואו מגניב פוסט שעושה חשק למשהו מתוק

    השבמחק
  14. גם אני ראיתי את העוגה הזו בפינטרסט והחלטתי להכין אותה. רק שאצלי החלטות לחוד ומעשים לחוד... כל הכבוד לך שהכנת!!!
    אולי אקבל ממך השראה.
    הקוקסינלה שלך נהדרת ואני בהחלט חושקת בה. כמובן שאקפץ בין הבלוגים של ארבעתכן.
    התמונה שלכן יחד נהדרת. רביעית מוכשרות ויפות!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה חתולי מתוקה! את כזאת מפרגנת!!
      בהצלחה בהגרלה :)

      מחק
  15. איזה יופי של שיתוף פעולה פשוט מקסים, העוגה שלך מעוררת השראה כל הכבוד! אנסה להמיר אותה לעוגת ללא גלוטן :)
    הפרס מקסים!!!!!!!!!!!!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה הדס! שיתופי פעולה זה תמיד מפרה.. בהצלחה.

      מחק
  16. אני חייבת להכין כזו עוגה!!! תודה על המתכון, אני בטוח אנסה.
    אוהבת את המושית הזו {הכינוי הקודם שלי יעיד על כך - חיפושולי}

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה שולי חיפושולי.. :)
      בהצלחה בהגרלה!

      מחק
  17. כל הכבוד לכן על הרמת הכפפה הצפונית ועל מפגש הפסגה הנהדר!! העוגה ממש מדליקה!! וגם החיפושית...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה קרין!! איזה כיף לשמוע ממך.. תמיד!

      מחק
  18. אפשר להגריל גם עוגה??? היא מדהימה! כמה נקודות מגיע לך שהצלחת להתגבר על שיבושי התרגום? נראה לי כמספר הנקודות שעל העוגה... הארנקון מתוק!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה חני :) זה באמת היה מצחיק..הגרלת העוגה - רעיון..

      מחק
  19. ואוו!!!!!! העוגה אליפות, והפרס - שווה ביותר

    השבמחק
  20. עוגה מתוקה , ופרס חמוד ! תודה על האפשרות להשתתף !

    השבמחק
  21. העוגה נראת טעימה להפליא :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתה :)
      תודה רבה על הפרגון!

      מחק
  22. וואו! איזו השקעה!
    ממש מקורי! כל הכבוד!

    אמא של האלפים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אמא של האלפים.. זו באמת לא עוגה מסובכת.. רק נראה..

      מחק
  23. רעיון מדליק!
    נקודות זו בהחלט אחת החולשות שלי...

    השבמחק
  24. רולדה מנוקודת-מקסים

    השבמחק
  25. יצירה מנוקדת מקורית בהחלט! נראה טוב וטעים :)

    השבמחק
  26. אוי כמה שזה חמוד!!!!
    הראתי ללביא את.רון עוזר לך והוא התלהב מאוד.
    יצא לכם מקסים!

    השבמחק
  27. עוגה מגניבה והסבר מדויק תודה וסוף סוף מישהו שמכיר את הקוקסינלה...חחח

    השבמחק
  28. מקסים!! הארנקון משגע!

    השבמחק
  29. אה, פתאום ראיתי שכבר הגבתי כאן...
    :) :) :)

    השבמחק

אשמח אם תגיבו..