בטח אין לכן מושג איך השוקולדים קשורים לעניין.. טוב, על פניו הם לא, אבל במקרה הזה - הם לא רק קשורים! הם הסיבה (והתוצאה!)
הסתקרנתם? תמשיכו לקרוא!
לא מזמן פנתה אלי עינבל, בעלת הבלוג המקסים - תופרת חלומות. עינבל היא אשת אשכולות וגם הבלוג שלה עשיר בתכנים שונים ומגוונים - צילום, שירה, חינוך, יצירה.. הכל מכל וכל. ו - היא עושה שוקולדים! כן כן.. שוקולדים אמיתיים.. ביתיים, טבעוניים ויפים.
עינבל הציעה לי הצעה שאי אפשר לסרב לה - אני אצור קופסא, עם חוצצים, לשוקולדים. משהו מיוחד , אבל פשוט להכנה. יפה ושתהיה אפשרות לתת את הנגיעה האישית.
והיא - היא תיתן לי מתכון מעולה לשוקולד!
הקוראים הנאמנים (במקרה שלי - קוראות..) יזכו בשני הדברים - הדרכה לקופסא ומתכון לשוקולד. בעיני.. שילוב מנצח :)
אז היום - הדרכה ליצירת קופסא, עם חוצצים, בדיוק בגודל הנכון לשוקולדים.
וגם - מתכון לשוקולד. בייתי. טבעוני. את המתכון תמצאו כאן - תופרת חלומות.
ככה זה נראה כשההוראות הגיעו לעינבל.. והיא השקיעה - גזרה, הדביקה ומילאה בשוקולדים!
הנה החלק שלי:
חומרים ליצירת קופסא:
שני קארדסטוקים
דבק
שקף
סכין
מספריים
סרגל
עפרון
קישוטים.
(אפשר גם טרימר ולוח קיפול שיקלו על העבודה - אבל לא חובה..)
את ההסבר ניתן לראות בסרטון. לנוחיותכן - הנה המידות והסימונים:
את הקארדסטוקים יש לחתוך בגדלים הבאים: (כל המידות באינטשים)
לקופסא - 7*1/2 6 (לחיתוך כדאי לחתוך לפי קו ה 7 קודם, כדי שהשארית תספיק בדיוק לחלק של החוצצים).
לסמן את הפאה שבגודל 7 ב 1 ו 6
לסמן את הפאה שבגודל 1/2 6 ב 1 ו 1/2 5
(ובמילים אחרות - אחד אינטש בכל צד, נכון לכל בסיס קופסא, אם תרצו לשנות את גודלה).
לחוצצים - 1/2 8 *5
לסמן את הפאה שבגודל 1/2 8 ב 1/2 1, 1/2 2 , 1/2 3 , 5, 6 , 7
שתי חתיכות בגודל 2*1/2 4
לסמן את הפאה שבגודל 2 אינטש ב - 1.
למכסה - 3/4 6 * 1/4 7 (מהדף הנוסף)
לסמן ב 1 אינטש בכל אחת מהפאות.
שאר ההסבר בסרטון.
שימו לב, בשלב הכנסת החוצצים כדאי להגדיל את המגרעות, בשני הכיוונים. לא הדגשתי זאת מספיק בסרטון וזה באמת מקל. וגם יוצא יפה יותר..
בהצלחה. אני כאן לשאלות..
* דבר נוסף.. אחרון חביב וחשוב. כמו בכל ההדרכות שלי, את הקופסא יצרתי מ- 0 . כל חישובי המידות, הנסיונות, צילום הסרטון - לוקחים זמן. הרבה זמן.
אני שמחה לתת בבלוג הדרכות ושמחה מאוד שמשתמשים בהן, אבל אני מבקשת - פרגנו! מילה טובה, תזכור הבלוג, הסבר מאיפה לקחתן את ההדרכה.. משהו. שיתן לי רצון וכח להמשיך בכך. תודה מראש.
מיכל.
הסתקרנתם? תמשיכו לקרוא!
לא מזמן פנתה אלי עינבל, בעלת הבלוג המקסים - תופרת חלומות. עינבל היא אשת אשכולות וגם הבלוג שלה עשיר בתכנים שונים ומגוונים - צילום, שירה, חינוך, יצירה.. הכל מכל וכל. ו - היא עושה שוקולדים! כן כן.. שוקולדים אמיתיים.. ביתיים, טבעוניים ויפים.
עינבל הציעה לי הצעה שאי אפשר לסרב לה - אני אצור קופסא, עם חוצצים, לשוקולדים. משהו מיוחד , אבל פשוט להכנה. יפה ושתהיה אפשרות לתת את הנגיעה האישית.
והיא - היא תיתן לי מתכון מעולה לשוקולד!
הקוראים הנאמנים (במקרה שלי - קוראות..) יזכו בשני הדברים - הדרכה לקופסא ומתכון לשוקולד. בעיני.. שילוב מנצח :)
אז היום - הדרכה ליצירת קופסא, עם חוצצים, בדיוק בגודל הנכון לשוקולדים.
וגם - מתכון לשוקולד. בייתי. טבעוני. את המתכון תמצאו כאן - תופרת חלומות.
ככה זה נראה כשההוראות הגיעו לעינבל.. והיא השקיעה - גזרה, הדביקה ומילאה בשוקולדים!
הנה החלק שלי:
חומרים ליצירת קופסא:
שני קארדסטוקים
דבק
שקף
סכין
מספריים
סרגל
עפרון
קישוטים.
(אפשר גם טרימר ולוח קיפול שיקלו על העבודה - אבל לא חובה..)
את ההסבר ניתן לראות בסרטון. לנוחיותכן - הנה המידות והסימונים:
את הקארדסטוקים יש לחתוך בגדלים הבאים: (כל המידות באינטשים)
לקופסא - 7*1/2 6 (לחיתוך כדאי לחתוך לפי קו ה 7 קודם, כדי שהשארית תספיק בדיוק לחלק של החוצצים).
לסמן את הפאה שבגודל 7 ב 1 ו 6
לסמן את הפאה שבגודל 1/2 6 ב 1 ו 1/2 5
(ובמילים אחרות - אחד אינטש בכל צד, נכון לכל בסיס קופסא, אם תרצו לשנות את גודלה).
לחוצצים - 1/2 8 *5
לסמן את הפאה שבגודל 1/2 8 ב 1/2 1, 1/2 2 , 1/2 3 , 5, 6 , 7
שתי חתיכות בגודל 2*1/2 4
לסמן את הפאה שבגודל 2 אינטש ב - 1.
למכסה - 3/4 6 * 1/4 7 (מהדף הנוסף)
לסמן ב 1 אינטש בכל אחת מהפאות.
שאר ההסבר בסרטון.
שימו לב, בשלב הכנסת החוצצים כדאי להגדיל את המגרעות, בשני הכיוונים. לא הדגשתי זאת מספיק בסרטון וזה באמת מקל. וגם יוצא יפה יותר..
בהצלחה. אני כאן לשאלות..
* דבר נוסף.. אחרון חביב וחשוב. כמו בכל ההדרכות שלי, את הקופסא יצרתי מ- 0 . כל חישובי המידות, הנסיונות, צילום הסרטון - לוקחים זמן. הרבה זמן.
אני שמחה לתת בבלוג הדרכות ושמחה מאוד שמשתמשים בהן, אבל אני מבקשת - פרגנו! מילה טובה, תזכור הבלוג, הסבר מאיפה לקחתן את ההדרכה.. משהו. שיתן לי רצון וכח להמשיך בכך. תודה מראש.
מיכל.
כמו תמיד הוראות מדויקות וברורות שעושות חשק לנסות. הקופסא שלך מהממת אבל רק דבר אחד לא הבנתי... איפה השוקולדים שאת הכנת?? ��
השבמחקאיזה כיף! אז תנסי! יוצא לך כל כך יפה תמיד.. אני אכין שוקולדים מבטיחה!
מחקלמה למה למה, הסרטון אינו זמין
השבמחקסליחה.. תוקן.
מחקמקסים וטעים בםפוסט אחד. לייק.
השבמחקתודה יעלי! זו הייתה הכוונה :)
מחקמהמם מיכלי! ההדרכות שלך מקצועיות, נעימות ונוחות למעקב! ממש אהבתי גם את שילוב הדפים! תודה וחיבוק גדול, אין ספק שאיישם בקרוב :)
השבמחקתודה אלונת! תמיד כיף לקבל ממך מחמאות <3
מחקתגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחקפוסט שעושה חשק :-)
השבמחקתודה רבה על שיתוף הפעולה, נהנתי מאוד!
תודה עינבל! השוקולדים שלך עושים חשק!
מחקיפה מאד! כל הקופסאות מקסימות.
השבמחקכמו תמיד, אני נהנית להשאיר תגובה, כי מגיע לך...
את מקסימה.. והתגובות שלך הכי משמחות בעולם!
מחקוואו מהמם...הסברת מושלם...ממש עושה חשק לנסות...
השבמחק