יום רביעי, 15 באוגוסט 2018

סדנת שוקולד לחופש הגדול.. (או.. משהו קטן וטוב)

השנה , בגלל שהילדות גדלו, נתנו להן לתכנן את החופש. איך? כל אחת מילאה בדף 6 דברים שהיא הייתה רוצה לעשות, קיבלה תקציב, עשתה השוואת מחירים באינטרנט והזמינה מקום לתאריכים שנתנו לה .
ואנחנו? רק מילאנו פרטי כרטיס אשראי :)
אחת הפעילויות שתיכננה בת ה 12 היא סדנת שוקולד.
התקציב- 60 ש"ח.
מוזמנים - כל האחים שלה, וגם חברה של בת התשע.
איך ומה עושים? יאללה.. בואו תראו.

קניות:
חצי קילו שוקולד לבן (20 ש"ח - ונשאר חצי בערך..)
חצי קילו שוקולד חלב (20 ש"ח)
עוגיות אוריאו (10 ש"ח)
סוכריות לעוגות (10 ש"ח וגם הרבה שאריות שהיו בבית מימי הולדת)
מקלות לסוכריות - 5 ש"ח.
שמנת מתוקה - 8 ש"ח.
תבניות שוקולד (היו לנו בבית, אבל אפשר להזמין מאלי אקספרס בזיל הזול.. פה למשל)
מזרקים לשוקולד (גם היו בבית..)
*כן! אני יודעת שחרגתי ב 13 ש"ח. מותר לי. הם שלי.

זהו. צריך רק עוד אמא אחת שמוכנה להעביר סדנא (וגם לנקות אח"כ..) והתחלנו.

מה עשינו?
לפתיח הכנו מטבעות שוקולד - המסנו שוקולד חלב ולבן -במיקרו, בפולסים - כדי שלא ישרף. כל פעם עשרים שניות, מערבבים, וממשיכים במיקרו. כך עד שהשוקולד נמס לגמרי ואין גושים. בשלב האחרון מוסיפים לו כפית שמן קוקוס (אפשר גם שמן רגיל..)
ואז שואבים עם המזרק ומזריקים קצת על נייר אפייה, לפי גודל המטבע שרוצים. לפני שהוא מתקשה שמים גם סוכריות לקישוט - ולמקרר.




עברנו ליצירת השוקולד השניה -סוכריות אוריאו מצופות על מקל.


קודם - פותחים את כל העוגיות (אם נשבר - אפשר לאכול..) ושמים בתבנית או מגש על נייר אפיה.




יש גם כאלו ששוברים בכוונה.. כדי לאכול..


ככה נראה השולחן שלנו לפני שהוא התלכלך.. :)


שוב ממיסים שוקולד באותה שיטה, טובלים מקל סוכריות כשני סנטימטר בשוקולד המומס.


מניחים על העוגיה בצורה הזו


ושוב.. יש כאלו שאוכלים. זה בסדר..


סוגרים כל עוגיה חזרה. ושמים במקרר.


בינתיים.. עברנו לפעילות הבאה - "פרלינים". למה במרכאות.. טוב נו.. לא באמת עשינו פרלינים.. אבל ניסינו.
לתבנית השוקולד יצקנו שוקולד, ואז שפכנו אותו חזרה לקערה (פשוט הופכים מעל הקערה), נשארת שכבה דקה של שוקולד על התבנית - היא תהיה הציפוי של הפרלינים. שמנו במקפיא (המהדרין שמים במקרר לחצי שעה. אני רציתי לקצר תהליכים)
*הילדים לא כל כך הסתדרו. אפילו הגדולות התקשו. היה צריך עזרה בלהפוך ולשפוך..


אחרי עשר דקות בערך (בהן הכנו עוד שוקולד..) הוצאנו את התבניות ומילאו שוקולד בחללים שנותרו.
הבן שלי בחר למלא בשוקולד הלבן שהכנו קודם.


לקטנה הכנתי קערה מיוחדת - הוספתי לשוקולד כף וחצי חלב ממותק. זה הקשה את השוקולד והיה לה קל לעבוד איתו עם הידיים, קצת כמו בצק, במקום לשפוך עם הכפית. הוא גם יצא ממש טעים!


לגדולות עשינו שוקולד "רציני" יותר - ממיסים 200 גרם שוקולד חלב יחד עם שלוש כפות שמנת מתוקה - כמו קודם, פולסים במיקרו.. הוספנו לשוקולד החלס טיפה חלב ממותק - אבל ממש לא חייבים.
שופכים לתבנית.
הבנות גם הוסיפו לכל תבנית כל מיני הפתעות - חמוציות, בוטנים מסוכרים, שקדים.. בעצם - כל מה שבא. העיקר שיהיה חתוך דק דק..



את התבנית המלאה מכניסים למקרר לכמה שעות טובות.

חזרנו לסוכריות האוריאו (ששכחתי לצלם את תהליך ההכנה שלהן - מודה, קצת נלחצתי מהבלאגן שנוצר והזנחתי את המצלמה..)
איך עושים? פשוט טובים בשוקולד שנותר מהפרלינים. מחכים כמה שניות מעל הקערה (שיטפטף), ואז מניחים על נייר אפייה ומקשטים בסוכריות.
שמים שוב במקרר לחצי שעה בערך.


לסיום סיומת, את כל השוקולד המומס שנשאר (אל דאגה - לא השתמשנו בכל השוקולד. נשארו 200 גרם שוקולד לבן ו 100 שוקולד חלב. לפעם הבאה..) שפכנו לתבניות כמו שהוא, וקישטנו איך שמתחשק.


גם את אלו - שמנו במקרר. לחצי שעה.

בסוף בסוף.. נשאר עוד ממש מעט שוקולד..
אז שפכתי אותו לצלחת חד פעמית - קודם את הלבן (ממנו נותר יותר), ועליו בטפטופים את החלב.
הוספתי את כל התוספות הטעימות שנשארו, ושמתי במקרר. עדיף מלזרוק.. מה יש להפסיד.


כשהוצאתי.. שברתי לחתיכות לא אחידות והגשתי. אני יודעת, זה לא נראה טוב, אבל יצא מ-ע-ו-ל-ה. יכול לעמוד בפני עצמו לחלוטין כקינוח מפנק.



תודה למשתתפים המתוקים שלי.. תרתי משמע. היה כיף גדול!


המלצות -
*אפשר לקנות פחות שוקולד. הכנו ה-מ-ו-ן!
*הסדנא לקחה שעתיים - אבל אפשר פשוט לעשות רק חלק מהתוצרים..
*הכי טעים? הפרלינים. הכי טעים לילדים? האוריאו.. בלי היסוס.
*הילדים אכלו המון שוקולד בזמן הסדנא.. המון. אז בסוף - הגבלתי אותם לאכילת תוצר אחד בלבד. את השאר - שמרנו לימים הבאים, בקופסא במקפיא.
*מתאים לכל גיל. ממש.
*תזמינו חברים. כדי שחלק מהתוצרים לא ישארו בבית. זה הרבה יותר מדי שוקולד..

זהו. פעילות נהדרת. שלקחה לנו כל אחר הצהריים. הייתה זולה וטעימה, והילדים.. אני בטוחה שרואים בתמונות שהם נהנו.
המשך חופש נעים לכולם!!
מיכל.
(תגובות כרגיל.. תתקבלנה בברכה ובשמחה)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח אם תגיבו..