יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

מחברת משודרגת או "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות"



"כשהתותחים רועמים המוזות שותקות".
אין לי מושג מי אמר את זה, וגם בחיפוש אינטנסיבי באינטרנט לא מצאתי (יש השערות..) אבל - לגבי המשפט הזה יותר מנכון.
כבר כשכתבתי את הרשומה הראשונה, בחדוות יצירה התחלתי את זו שאחריה.
ואז.. ואז הגיע "המצב" , "עזה" , "כיפת ברזל" ו"צבע אדום", והמוזה היקרה שלי - נאלמה דום.
לא הצלחתי להמשיך, לא ליצור (דרך הרגיעה המוכרת והאהובה שלי), פשוט לא הצלחתי.
מנסה לחזור.. 
מובאת כאן הרשומה, כמעט כפי שנכתבה במקור (ביקורת לא כלולה במוזה), ואני מקווה שאצליח לעניין לפחות כמו בפעם הראשונה :)
תודה לכל הקוראות והמגיבות.
ושיהיה לנו שקט!!


לא מזמן לימדה אותי  גברת פם איך עוטפים מחברת.
אחרי המון זמן שהמחברת שכבה אצלי על השולחן וקראה לי.. החלטתי לנסות שוב.

מחברת ראשונה (שימו לב לנקודות הדביקות למטה.. הסבר אוטוטו..)



פתוחה

הנקודות (אוטוטו..)




מחברת שנייה - שניתנה לחברה טובה שמתחילה במסע מרגש.
פתוחה



מאוד נהניתי להכין את המחברות. עוד לא ממש מומחית בנושא, אבל ההנאה מהכנת דברים חדשים ופרקטיים (כן כן, היצירה האהובה עלי היא יצירה שימושית..) גדולה! מומלץ!


הדרכה קטנה.


מי שמשתמשת בנקודות דביקות יודעת ש.. זה יקר. יפה. אבל יקר..
אז בשיטוטי בפינטרסט מצאתי פתרון. נוח, קל, זול..
התכתי חרוזי פלסטיק בטוסטר אובן. הנה התוצאות..

לפני





אחרי

קופסה מלאה!

והיו גם טעויות..


מאוד פשוט - מסדרים בתבנית, עם רווחים. להכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות. לוקח בין 10 ל20 דקות - תלוי בסוג החרוזים והתנור.

אני השתמשתי בשני סוגי חרוזים - חרוז של PERLER BEADS - החרוזים המתגהצים, שיש לנו בבית המון.
וחרוז להשחלות , שנקרא PONI BEADS יצא לי יותר גדול - אבל יש אותו בהמון גדלים.
תובנות: 
החרוזים השקופים - לא יצאו טוב, נמסו בצורה לא יפה.
אם שמים קרוב מדי - הם מתחברים :)
גם החרוזים המטליים לא כל כך הצליחו - אולי חום אחר?!

בהצלחה.. ושיגיעו כבר ימים שקטים.
מיכל.

24 תגובות:

  1. חיכיתי בסבלנות והנה היא הגיעה.. הרשומה השניה..
    קודם כל,תודה על הפירגון! אין כמוך!!
    את המחברת הראשונה אני מכירה ואוהבת מאוד. המחברת השניה מקסימה!!
    אחלה הדרכה!! זה עובד!!
    שהשקט יישמר!

    השבמחק
  2. המחברות יפיפיות!
    והחרוזים שהפכו לנקודות - רעיון מקסים!!!

    השבמחק
  3. המחברות מקסימות!
    ואהבתי את הרעיון של החרוזים - אולי אנסה מתישהו...

    השבמחק
  4. מחברות נהדרות ורעיון החרוזים משגע .

    השבמחק
  5. איזה יופי!
    ורעיון החרוזים מגניב ברמות על. :)

    השבמחק
  6. תודה חמודלה :-) שבת שלום..

    השבמחק
  7. איזה יופי עם החרוזים! למדתי משהו חדש!

    המחברות יפהפיות.

    השבמחק
  8. מחברות מקסימות
    איזה רעיון מגניב לנקודות
    תודה!

    השבמחק
  9. די, אדיר מה שעשית עם החרוזים!!! פשוט ענק.
    המחברות מקסימות! ולגבי המוזה, בדיוק בדיוק ככה גם אצלי.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מיכלי. ותודה רבה שבאת.. והבנת..

      מחק
  10. מקסים!!! המחברות משגעות!!
    והרעיון עם החרוזים..שוס ענק!! הצעה: תבדקי אם זה בסדר להמיס אותם בתנור שבו את מכינה אוכל, האם אין סכנה לחומרים מסוכנים שמתאדים שם.
    איך לא ידעתי שיש לך בלוג.... כבר נרשמת לעדכונים.
    נשיבוקים♥

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה חתולי. אני אישית משתמשת בטוסטר אובן של הפימו שלי :) אני יודעת שפימו ממש לא מומלץ לאפות בתנור של אוכל. ואפילו כדאי בחוץ. לגבי הפלסטיק - חרוזי הגיהוץ, אינם רעילים. כתוב על האריזה. מגהצים אותם, זה אותו רעיון. לגבי האחרים - לא בטוחה..

      מחק
  11. המחברות מקסימות והרעיון של החרוזים ענק! תודה על ההדרכה, ינוסה בקרוב!

    השבמחק
  12. תודה שולי יקרה! כיף שבאת..

    השבמחק
  13. מחברות מקסימות. תודה על הטיפ לשימוש בחרוזים.

    השבמחק
  14. מתכוונת לנסות בקרוב את חרוזי הגיהוץ
    נראה אם יצליח לי

    השבמחק
    תשובות
    1. בהצלחה עינבל - אם יש שאלות, אענה בשמחה!

      מחק

אשמח אם תגיבו..