יום שני, 20 ביולי 2015

על נקודות, Coccinella septempunctata ובלוג הופ..

למי שאין סבלנות ומשתוקקת לדעת מה זה קוקסינלה ספטה פונקטטה.. כדאי לקפוץ ישר לסוף הבלוג, או לבקר בויקיפדיה :)

ולמי שיש..
התכנסנו כאן היום לבלוג הופ של חברותי הצפוניות ליצירה (ובכלל)- נגה - גברת פם, אופירה - משהו קטן וטוב , אלה - ציפור דרור ואנוכי.

בלוג הופ?
בלוג בו קופצים בין כמה בלוגים ומשאירים תגובה בכל אחד מהם - על מנת להשתתף בהגרלה שווה. אוטוטו נגיע לזה.
חזרה לנושא - במפגש שכלל אוכל (טעים), פטפוטים (בעיקר), וקצת ביזנס - החלטנו שנושא הבלוג יהיה נקודות.
הנה הנקודות שלי:


הכנתי עוגת רולדה מנוקדת. ראיתי פעם בפינטרסט, וחשבתי שיהיה ממש קל.
אממה.. המתכון היה בצרפתית. גוגל תרגום לא ממש שיתף פעולה ונתן פירושים כמו :
לשים את החומרים, לערבב ואז מגניב. (מה מגניב?!)
או - הכנה ממתחיל מוקדם מדי לנקודות הוורודות לי זמן לגבש במקרר! (???)

אז הבנתי שזה כבר לא יהיה פשוט.. אילתרתי..
והנה התוצאה לפניכם: (אחרי התמונות מצורף המתכון.)


החומרים:
לנקודות הוורודות:

30 גרם חמאה
30 גרם אבקת סוכר
1 חלבון ביצה (35 גרם)
35 גרם קמח 
טיפת צבע מאכל ורוד

הוראות:
1. ממיסים את החמאה ונותנים לה להתקרר.
2. בקערה מערבבים את החמאה המומסת עם אבקת הסוכר. מוסיף את חלבון הביצה והקמח.




3. מוסיפים את צבע המאכל הוורוד לאט כדי לקבל את הצבע שרוצים. (בתמונה - הסו שף בוחש)


4. מכניסים את הבצק שיצרנו לשקית זילוף ונותנים לשקית לעמוד 10 דקות במקרר להתקשות מעט.
5. על נייר אפייה (אני השתמשתי ברב פעמי) מזלפים נקודות בגדלים שונים.


6. מכניסים את התבנית למקרר למשך כחצי שעה - עד שהבצק מתקשה.

מחממים תנור ל 180 מעלות.
בינתיים מכינים את העוגה עצמה, החומרים:
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 גר' סוכר
80 גרם קמח
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שהקצף יציב.

2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, שמן ותמצית וניל ומקפלים לתוך הקצף. בסוף מוסיפים את הקמח בקיפול.

3. יוצקים את הבלילה על הנקודות שהזלפנו. משתדלים ליצור מלבן ועובי שווה של בלילה.

4.אופים כ 12 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה בעודה חמה על נייר אפייה חדש ומקלפים את הנייר הקודם. 

מגלגלים אותה עם נייר האפיה, מקררים.


5. פותחים בעדינות את הגילגול ומורחים מה שרוצים.. אני מרחתי שכבה של ריבת תותים ועליה שכבה של קצפת עם כמה כפות סוכר. מגלגלים מחדש.



וואלה!

העוגה באמת ממש פשוטה להכנה. צריך רק להשקיע עוד כמה דקות לזילוף הנקודות.

ועכשיו.. ההגרלה:
מה צריך לעשות כדי להשתתף?
לשוטט בין ארבעת הבלוגים בשרשרת ולהשאיר תגובה בכל אחד מהם. זהו! פשוט וקל..
בין המגיבות (והמגיבים?!) בכל ארבעת הבלוגים יוגרלו 4 פרסים.
ניתן להגיב על מנת להשתתף עד ה 27/7. יום שני.
שמות הזוכים יפורסמו ביום חמישי ה 30/7.

אני מגרילה את .. נכון.. קוקסינלה ספטה פונטה= ארגמנית שבע הנקודות  ובשמה המדעי העברי מושית השבע. המוכרת גם כ.. פרת משה רבנו!
תפרתי ארנק קטן למטבעות, ולמרות איומי החטיפה של בתי הצלחתי לשמור עליו..

                

זהו. תודה שביקרתן,
אל תשכחו להשאיר תגובה.
אחרי עברו לבלוג של אלה - ציפור דרור.